CHARA ASIMINA

MUSICIAN, SINGER, MUSIC PEDAGOGUE

Η Χαρά Ασημίνα είναι μουσικοπαιδαγωγός. Απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με σπουδές στο πιάνο και στα Ανώτερα Θεωρητικά. Έχει παρακολουθήσει ένα μεγάλο αριθμό μουσικοπαιδαγωγικών σεμιναρίων του συστήματος C.ORFF και εργαστηρίων μουσικοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συνεργάστηκε με το ανοιχτό κέντρο Βιωματικής Μουσικής Αγωγής ''ΜαρίζαΚωχ''. Υπήρξε μέλος σε ορχήστρα C.ORFF κρουστών ενηλίκων στην Αθήνα και μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας ”ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ” όπου συμμετείχε ως μουσικός-ηθοποιός σε παιδικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Μαθήτευσε στο διετές εργαστήρι υποκριτικής ”Κ.Θ.Ε.Θ’ ‘(Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης) με δασκάλους τον Β. Οικονόμου και Π. Ζηβαννό. Υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Α. Βουτσινά στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 4 χρόνια ήταν υπεύθυνη των τμημάτων μουσικοκινητικής και κρουστών για βρέφη και παιδιά στα Κρουστά της Τάκη στον Κεραμεικό. Από τον Ιούνιο του 2020 φιλοξενείται και παραδίδει ειδικά μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής για βρέφη, γονείς και για παιδιά ηλικίας από 10 μηνών έως 9 ετών στο ‘PLAYGROUND for the arts στον Βοτανικό. Απο το 2015 συνεργάζεται με τον μουσικοπαιδαγωγό-συγγραφέα Β.Αναγνώστου όπου διεξάγουν εκπαιδευτικά σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής βασισμένα στο σύστημα C.Orff για ενηλίκους.


Από το 2017 μαθητεύει δίπλα στον performer και καθηγητή του tapdance (κλακέτες) Θάνο Δασκαλόπουλο. Παρακολούθησε μαθήματα στο εργαστήρι τζαζ αυτοσχεδιασμού στον τομέα του τραγουδιού από τον καθηγητή Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλο για 5 χρόνια. Τον Ιανουάριο του 2019 δημιουργεί το μουσικό σχήμα ‘’Κουμκουάτ’’ όπου συμμετέχει ενεργά ως ερμηνεύτρια τραγουδιού σε ρεπερτόριο από τζαζ μεχρι και ελληνική σκηνή Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι υπεύθυνη παραγωγής των καλοκαιρινών σεμιναρίων του εργαστηρίου τζαζ αυτοσχεδιασμού οπου διεξάγονταν στο Χόρτο Πηλίου, στην Αναβρυτή και στην ΒαμβακούΛακωνίας. Τα Χριστούγεννα του 2022 συνεργάστηκε με το μουσείο της Ακρόπολης και υλοποίησε ένα εορταστικό οικογενειακό πρόγραμμα με θέμα «Ηχο-αφηγήσεις για παράξενες θεϊκές γεννήσεις» στο πλαίσιο της συμμετοχής του Μουσείου Ακρόπολης στο διαγενεακό σεμινάριο "Across Generations" που διοργανώνει το Goethe-Institut Athens.